Hvordan velge tredemølle

Se alle våre tredemøller her

Tredemølle er et utmerket treningsredskap for deg som vil løpe, optimalisere fettforbrenning, forbedre kondisjonen og holde seg i bevegelse. Du får mye for pengene, i form av langvarig bruk og langsiktig forbedring av helse.Tredemølle er et veldig interessant treningsredskap. Men innen du bestemmer deg for å kjøpe en tredemølle er det noen punkter du bør tenke over, for å finne det rette treningsredskapet for deg. Tenk på følgende:

Motoren er den delen i en tredemølle som belastes mest og derfor er valget av motor og motoreffekt kanskje den viktigste detaljen å tenke over innen du bestemmer deg for hvilken tredemølle du skal bruke som treningsredskap.

AC eller DC motor

Våre tredemøller til hjemmebruk har uten unntak DC (likestrømsmotor). Årsaken til dette er at de nye DC motorene fungerer utmerket til treningsøkter med varighet inntil 3,5 time. Vi bruker AC (vekselstrømmotor) på våre flerbruks tredemøller til bruk i bedrifter og treningssentre. Disse anbefales for bruk over 4 timer daglig.

Løpebånd

Det er viktig at du velger en tredemølle som er tilstrekkelig lang for deg. Ditt løpebånd må være langt nok for din steglengde og din løpestil. Lange løpere med langt steg behøver et litt lengre løpebånd enn kortere løpere. Lengden på løpebåndet varierer fra 120 cm og opptil 155 cm. Vi mener at bredden på løpebåndet er veldig viktig. Et bredere løpebånd gir deg mer plass å løpe på og du føler deg tryggere. Bredden på løpebåndet for løping bør være fra 51 cm og oppover. Våre beste tredemøller har bredde på løpebånd mellom 55 cm og 60 cm

Sole F85 Tredemølle

26 999,- 29 999,-
Gå til produktet

Funksjoner og program

Din tredemølle bør ha et variasjonsrikt utvalg av funksjoner og program for å gi deg mulighet til å variere din trening. Treningen på en tredemølle bør kunne varieres for at du skal kunne en så stor effekt som mulig. Variasjonen i treningen for du ved å benytte ulike treningsprogram og funksjoner og en tredemølle med stor rekkevidde av treningsprogram og funksjoner gjør naturligvis at du for en god effekt av din trening. Det er også lettere å motivere seg selv med et stort register av ulike treningsprogram i den tredemølle. Det er bra om din tredemølle har program og funksjoner for fettforbrenning, pulstrening, melkesyretrening, høydejusteringog mulighet for å skape dine egne individuelle treningsprogram.

Computeren:

Computeren på din tredemølle bør være enkel og lett oversiktlig og med store og tydelige innstillingsknapper. Framfor alt er det bra om knappene for hastighet og vinkel er tydelige og enkle så du enkelt kan endre på dette. En del modeller av tredemøller har innebygde funksjoner som TV, nettbrowser og tilkobling for telefon, men ofte er dette tilleggs funksjoner mot en ekstra kostnad og kanskje ikke nødvendig for din trening – men kult.

Tredemøllens hastighetsfunksjon:

For mosjonister vil tredemøller med makshastighet på 16km/t være tilstrekkelig, men vil du trene intervalltrening bør du satse på en tredemølle som klarer 18, 20 eller 22 km/t. Om du og andre vil bruke tredemøllen til gåturer og lettere jogging så finns det faktisk enklere modeller med makshastighet på under 16 km/t. Som veiledning kan vi si at trening som utføres raskere enn 11 km/t kan det regnes som løping.

Tredemøllens høydejustering

Løpebåndets stigning kan justeres elektrisk. Elektrisk justering er standard på løpebånd av god kvalitet og innebærer at du justerer vinkelen på løpebåndet mens du trener. Vanligvis kan stigningen justeres i opptil 12 - 15 nivåer, et spenn som er fullt tilstrekkelig og utsetter deg ikke for fare. Det finne også motbakke møller med stigning opptil 45 %.

Lagring og design

Selv om du har begrenset plass kan du faktisk kjøpe en tredemølle, da er kanskje det beste for deg en tredemølle hvor løpebåndet kan settes opp. De er lette å håndtere og enkle å flytte før og etter treningsøkten. Hvis du har godt med plass velger du sannsynligvis en stasjonær tredemølle. De stasjonære tredemøllene er mer stabile og robuste i sin konstruksjon og har ofte avanserte funksjoner og programmer. De stasjonære tredemøllene passer best for den seriøse løper, men koster litt mer. I senere tid har det kommet sammenleggbare tredemøller med veldig bra funksjoner og programmer til gode priser.

Støy

Bor du i leilighet eller i blokk, anbefaler vi ikke tredemølle pga trinnstøy. Motorene er støysvake, men trinnene fra løpingen forplanter seg lett mellom etasjene. Det beste redskap for deg som ikke vil forstyrre andre er crosstrainer eller romaskin. Disse er helt stillegående og gir veldig god trening.

Garanti

Det er viktig at du for en bra garanti med på kjøpet av din tredemølle. Det er fint å slippe å uroe seg for at noe skal gå i stykker og innebære dyre reparasjoner når du har investert mye penger i en tredemølle. Med en bra garanti vet du hva du kan få hjelp til og hvor lang tid det tar. I produktguiden finner du all informasjon du behøver om garantier for å kunne gjøre et riktig kjøp og trygt.

Hvilket merke skal jeg velge?

Vi anbefaler å kjøpe et internasjonalt anerkjent merke som f.eks Sole Fitness, NordicTrack eller Pro-Form. De har veldig lang erfaring med produksjon av tredemøller og det er sjelden problemer med reservedeler om noe går i stykker. Det er også lettere å ta beslutning basert på internasjonale tester og omtaler av produktene.

Bra - Bedre - Best - Pro

Vurderer du å kjøpe tredemølle til deg selv eller til bedriften/idrettslaget? Vi har et meget stort utvalg av tredemøller fra Sole Fitness, NordicTrack, Pro-Form og Abilica og det kan være vanskelig å velge riktig type tredemølle.

Kategorier for tredemøller

Bra

Du har nettopp startet å trene og du vil ha en enkel maskin som du kan bruke noen ganger i uken. Disse maskinene er enkle men funksjonelle og de er de rimeligste modellene våre. De passer for deg som vil komme i gang med treningen. Beregnet for hjemmetrening, ikke til bruk i trimrom i bedrifter.

Bedre

Vil du ha en tredemølle med flere finesser som gjør at du kan variere din trening? I så fall er dette et bedre valg for deg. De er perfekte for deg som vil trene noen ganger i uken med varighet opptil en time av ganger. Beregnet for hjemmetrening, ikke til bruk i trimrom i bedrifter.

Best

Trener du ofte og vil utfordre deg selv og få det meste ut av din trening? Da er dette tredemøllen for deg. Med disse maskinene kan du trene hver dag og du har alle forutsetninger for å kjøre harde eller lette økter. Deler og komponenter er av høyeste kvalitet til hjemmetrening, men er ikke beregnet på flerbruk i bedrifter.

Pro

Leter du etter en tredemølle til bedriftens trimrom eller til ditt treningsstudio? Da finner du tredemøller som er beregnet på flerbruk i kategorien Pro. Dette er maskiner som er laget for å brukes store deler av dagen, av mange forskjellige brukere. Vi gjør oppmerksom på at de øvrige kategoriene maskiner ikke er tilpasset dette bruket og vil derfor ikke ha normale garantier ved flerbruk. Våre Pro tredemøller har garanti for flerbruk og normalt bruk er beregnet til 4-6 timer daglig bruk.

Se alle våre tredemøller her

blog.mediaTitle

blog.clickToEnlarge